fredag 1 maj 2009

Cortegedags!


Igår var det valborgsmässoafton och med det den årliga Chalmerscortegen i Göteborg. Det var några år sedan jag tittade på den nu och eftersom sambon aldrig sett den förut så passade vi på att åka in till stan i det vackra vädret. Det var dessutom 100-årsjubileum för cortegen.

En hel del folk hade samlats för att titta och det gällde att hålla i sin plats längst fram. En polis kom lämpligt nog och satte ett enstaka kravallstaket rakt framför oss, så vi fick något att luta oss på. 64 olika vagnar rullade och det skämtades om olika saker som skett under året. Bland annat auktionerades SAAB ut - men ingen ville köpa.


Skandalen med poliserna som strippat och blivit fotograferade med sina tjänstevapen i handen var också med. Detta illustrerades på ett ganska så tydligt sätt ...


Det fanns också en hel del olika cykelkonstellationer i tåget. De var ganska roliga. Bland annat fanns det ett cykelkollektiv, med en massa hopsatta cyklar. Och citronsyracykeln.


Tydligen blir studentboendena allt mindre och allt dyrare. I bikupan (en förvrängning av studentboendet Ostkupan) får man plats med riktigt många studenter. Kul idé.



Hemmavid har vi annars varit ganska duktiga de här dagarna, tycker vi. I förrgår klippte vi gräsmattan, beskar rosor, tömde ut gammal jord ur krukor och lyfte ner en massa skräp från altanen och tvättade den med högtryckstvätt. Igår oljade vi altanen en första gång och idag ska det bli ännu en strykning efter att vi handlat mer träolja. Och så ska blomsterlådorna äntligen få lite nya blommor, hoppas jag.

Inga kommentarer: