tisdag 2 april 2013

Nolhaga



Vi passade på att göra en utflykt i det vackra vårvädret idag och åkte till Alingsås för ett cafébesök och en promenad i Nolhagaområdet. Det finns djur där som vi tänkte visa för sonen men de var inte ute så vi får göra ett nytt försök i sommar. Fåglar fanns det däremot gott om och vi tittade både på gräsänder och diverse ankor av olika sort. Det stod på skylten att det skulle finnas mandarinänder där men några sådana såg vi tyvärr inte, däremot en annan rödögd och rödnäbbad and som jag inte vet vad den heter. Fåglarna var väldigt aktiva och rörde på sig en del. När nästan samtliga av okänd anledning flög upp på land traskade vi vidare.


Det är inte varje dag man går genom Kongo men det gjorde vi idag. Vi hittade en barnvagnsvänlig "spång" som vi var tvungna att följa. Den gick igenom ett sumpmarksområde nästan nere vid sjön Mjörn och det heter tydligen Kongo. Mycket intressant miljö och det blir nog desto intressantare på sommaren. Inne bland träden hittade vi en ekorre som inte var alltför blyg. Den ägnade sig åt att slicka på grenarna och satt kvar i trädet i tryggt förvar flera meter från marken.


Nere vid sjön Mjörn överraskades vi av tjocka isflak som trycks upp mot land. Det var mycket vackert och fascinerande. Vi gick ut på en liten udde där det fanns en fyr och jag tog en del bilder längst ut. Solen stod lågt och gav ett vackert ljus över sjön. Det blir nog snart en ny promenad i Nolhagaområdet. Det finns en motionsslinga som heter Hälsans stig som är 4 km lång som man kan följa.

Inga kommentarer: