söndag 7 april 2013

Botaniska trädgården i mars



I början av förra veckan besökte vi Botaniska trädgården i Göteborg och tog en liten promenad upp genom trädgården. Det var glädjande att se att det hade börjat knoppas här och var även om grönskan lyste med sin frånvaro i större delen av trädgården. I sol och lä var det tillräckligt varmt för att avnjuta en liten medhavd fika på en bänk i klippträdgården innan det var dags att gå vidare. Det var ganska lugnt i trädgården och inte så många andra som lockats dit just denna måndag.

I lökträdgården hittade man lite vårinspiration i form av mängder av vårlökar. Det fanns massor av olika krokussorter - härligt eftersom våra egna krokusar fortfarande lyser med sin frånvaro. Många av dem var riktigt små och gulliga.



Vi avslutade besöket inne i växthusen där sonen fascinerades av fiskarna i den lilla dammen. De har också en pågående orkidéutställning med alla möjliga orkidéer i olika färger.

I ett av växthusen fanns ett pågående minidrama. Två miniatyrmänniskor, de var verkligen så pyttiga så att man knappt såg dem först, satt på en liten klippsten och trånade efter varandra. Eller?

Inga kommentarer: