söndag 7 april 2013

52 veckor - vecka 13 (25-31/3)



Påskveckan inledde vi med ett besök på Botaniska trädgården i Göteborg. Resten av veckan ägnades åt lite sporadiskt påskpysslande. Sambon besiktade sin bil och hävde körförbudet som varit på den.

På påskafton åkte vi hem till mina föräldrar på Tjörn och träffade där bror och syster med respektive familjer för påskfirande. Det blev god påskbuffé med diverse rätter, bland annat olika sorters sill, gravad strömming, torskromlåda, stenbitsrom, ägghalvor och en del annat. Vi bidrog med en skärgårdssill, en asiatiskinspirerad fänkålssallad, cevichelax och inlagd svamp (shiitake och ostronskivling).

Till efterrätt blev det så mycket godis man kunde äta. 4 kg godis närmare bestämt. Det lyckades vi inte äta upp, vi var faktiskt inte i närheten. För att känna oss lite nyttigare tog vi en promenad ner mot havet där det låg en gigantisk rishög. Den skulle ha blivit påskbrasa men eftersom det var eldningsförbud så antar jag att den får brännas någon annan gång. Till Valborg kanske?

På påskdagen tog vi en lite längre promenad. Det blev traditionsenlig lammstek till middag. Jag åt quornfiléer istället och njöt av den goda såsen som tillbehör. De yngre fick olika sorters pussel och pyssel att ägna sig åt, bland annat äggmålning och vänskapsarmbandsbindning (säg det tio gånger snabbt). Kvällen avslutades med sällskapsspel (Sybarit) med delad seger.

Inga kommentarer: