onsdag 11 juli 2012

Menorca dag 3 (3/7)

På tisdagen hade vi ännu inte tröttnat på stranden vid hotellet. Lillkillen överraskade oss med att sova i ett par timmar under förmiddagen där han låg i sin vagn på stranden, väl skyddad från solen. Vi snorklade vid klipporna på den östra sidan av stranden och det fanns en del fiskar att titta på där, även om botten inte var den roligaste. Botten varierade mellan sten, sjögräs och sand. Helt okej snorkling även om det inte var superspännande.

Nästan varje gång man simmade ut kom man förbi ett stim med vad vi senare konstaterat måste vara seabass (havsabborre). Det var runt 10-15 fiskar med storlek upp till 20-30 cm (svårt att bedöma under vatten). Blyga var de inte heller utan man kunde simma ganska nära dem. Seabass blev det också till lunch för min del, en favoritfisk att äta helgrillad.

Vid stranden kunde man konstatera att det var lite olika mentalitet när det gällde solskydd av barn. En del (spanjorerna) hade bara solhatt, och ibland inte ens det, och lite solskyddsmedel på sina småttingar och andra körde hela uv-dräkter (britterna).

Ovan ett fiskstim av något slag. Nedan en painted comber (Serranus scriba) som fått sitt latinska namn av märkena på huvudet.

Ovan är det förmodligen mindre exemplar av seabass. Nedan en matta av sjögräs som utgjorde en del av botten längs klipporna lite längre ut på östra sidan av stranden.

Nedan är ännu en eremitkräfta, bilden tagen under vatten. När man väl hade hittat den första så visade det sig vara ganska gott om dem på sandbotten nära sandstranden.

Inga kommentarer: