fredag 6 augusti 2010

Litet tvättstugefix


För ett otränat öga kanske skissen ovan ser ut som vanligt kludd. Men det är det inte. Det är nämligen min masterplan för en av väggarna i vår tvättstuga. Okej, det var en väldigt, väldigt snabb skiss ... men huvudsaken är ändå att jag förstår den.

Vår tvättstuga är inte det vackraste rummet i det här huset, med rör för värmesystemet som går hit och dit. Vi har dessutom brist på förvaring så det hamnar en hel del skräp där. På bilderna nedan är tvättstugan dessutom ovanligt städad, på bordet brukade det nämligen samlas mycket mer skräp i väntan på annan placering. Ett par garderobsdörrar stod där också i väntan på transport till tippen.



Med inspiration från vår klädkammarrenovering gjorde jag planen för väggen. Sagt och gjort. Bort med garderobsdörrar och garderob i enlighet med masterplanen. Dessa fick en ny placering på sopstationen. Ett besök på Ikea resulterade i varor för cirka 2 500 kronor och dagen efter såg väggen i tvättstugan istället ut såhär:



Gott om plats för förvaring, huvudsakligen i lådor så att det inte ska se så stökigt ut som det annars blir med öppen förvaring. En längre arbetsbänk i bra höjd för att stå vid. Vi köpte en bänkskiva till kök istället för att använda klädförvaringssystemet Antonius arbetsskiva, som bara var 110 cm lång. Det blev både bättre och billigare. För att hänga kläder använder vi en fristående klädhängare, men en lite mindre torkställning satte vi ändå dit.

Inga kommentarer: