onsdag 4 augusti 2010

Orsa björnpark


Förra veckan var vi i Dalarna och hälsade på min sambos föräldrar. Den här gången passade vi också på att åka de nästan 20 milen extra upp till Orsa för att titta på Orsa björnpark. En mycket sevärd park med brant lutning. Man fick börja med att träna benmusklerna på promenaden uppför.


Som tur var valde vi att besöka parken på en tisdag. På tisdagar släpper de nämligen ut levande fisk som björnarna får fånga ur olika dammar. Bäst utsikt hade man över ett litet hägn med en liten damm där en björnmor snabbt och effektivt fångade firrar till sina små.


Björnungarna var otåliga efter att få fisk och verkade inte kunna fånga några själva. De visste knappt vad de skulle göra när de fick tag i en hel fisk utan björnmamman fick dela sönder den åt dem.


Det fanns tigrar att titta på också. Sibiriska tigrar som är den största sorten. De var inte överdrivet aktiva men roliga att titta på. Vi var på Kolmården för ett par år sedan och där kom man ännu närmare tigrarna.





Några som var riktigt slöa var isbjörnarna. Det var väl lite för varmt för dem kan tänkas. När det är lite kallare så får de snö med hjälp av en snökanon och blir säkert lite piggare.


Längst upp i parken har man en väldigt fin utsikt, bland annat över Orsasjön och ut mot Siljan. Väl värt att stanna och titta på över en glass eller en fikamacka.


Vår middag intog vi istället nere i Orsa där det här vackra huset ståtade med fantastiska färger.

1 kommentar:

Anonym sa...

One
t’s perfect for the small ailments like colder sores, wounds, burns, and more

Here is my web blog ... best aloe vera products