fredag 17 april 2009

Hamnkryssning och marine park


Igår var det strålande solsken så efter frukost lade vi oss en stund i solen. Jag hann med ett kort dopp i den kalla poolen. Någon timme i solen räckte för att vi skulle bli rejält solbrända. På eftermiddagen åkte vi på hamnkryssning runt huvudstaden Valletta och besökte medelhavets största naturliga hamn - Grand Harbour. Det är andra gången vi åker på den kryssningen och den är väl värd att ta. På bilden ovan ser man Church of St Lawrence i den lilla staden Vittoriosa, som ligger mittemot Valletta på andra sidan Grand harbour.

Idag besökte vi Mediterraneo Marine Park. Det är en mycket liten nöjespark där det huvudsakliga nöjet är olika shower - med delfiner, papegojor och sjölejon. Under papegojshowen fick sambon gå fram och bli pussad på munnen av en papegoja. Eller snarare så fick han ha en jordnöt i munnen som papegojan plockade ut samtidigt som skötaren upprepade gånger uppmanade honom att vara helt still så att gojan inte skulle bita tag i hans näsa i stället.


Delfinshowen var riktigt bra. Det kändes som man kom väldigt nära delfinerna och eftersom det inte är högsäsong så var det inte heller så mycket folk där. Fantastiskt att se delfinerna göra sina höga hopp upp i luften. I jämförelse med Kolmårdens delfinshow, som vi såg förra året, så var den här definitivt bättre.


Sjölejonen var också roliga att se. Fantastiskt starka djur. Lite taskig munhygien bara ... Tänderna var alldeles svarta.

Inga kommentarer: