måndag 6 april 2009

Godaste banankakan


Inte vet jag om det här är en av de godaste banankakorna man kan baka. Jag har aldrig bakat någon förut. Men den är väldigt, väldigt god och nu är det bara en liten bit kvar. Extra gott blir det med chokladbitar i.

Ibland kan det faktiskt vara riktigt bra med övermogna bananer som man måste göra något med.

Receptet kommer från ICA.

* 75 g smör
* 2,5 dl socker
* 2 msk mjölk
* 1/4 tsk salt
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 ägg
* 2 mogna bananer
* 100 g blockchoklad
* 2,5 dl vetemjöl
* 1 tsk bikarbonat

Smält fettet och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Jag hade inte bikarbonat hemma, så jag använde 2 tsk bakpulver istället. Det gick bra det också!

3 kommentarer:

Linda -Galleri Palla sa...

Mums mums mums! kasnke ngt till påsken... För nu är det nyttiga vardagen som gäller här ;)

Camillas nya hem sa...

Haha, nej det är inte lätt att veta hur gott något är första gången man bakar det. :) Ser smaskens ut!

Maria sa...

Ja, den var verkligen god. Och mycket enkel att göra! En perfekt kombination :)