torsdag 3 januari 2013

Snöigt i Dalarna

Det här blir ett vitt inlägg. Över jul for vi iväg norrut till ett vackert vinterlandskap. Strax före Örebro började det bli riktigt snöigt och fint och när vi närmade oss Dalarna så började träden bli härligt snötäckta. Precis som det ska vara över jul. Det blev fem dagars julfirande med sambons föräldrar men tyvärr hann vi inte vara ute i snön så mycket. Vi hade väl inte riktigt kläder och skor för att tumla runt i en halvmeter snö heller.

Jag och sambons mamma tog en lite längre promenad i snön. Jag släpade på en barnvagn men det gick ganska bra så länge det inte var större snödjup. Vi gick längs en väg där träden lutade av snötyngden. Det enda man hade kunnat önska mer var en blå himmel men istället fick vi ett lätt snöfall och kunde se perfekta snöflingor trilla ner på kläder och barnvagn.


En kanin eller ett troll? Sambon och jag hade delade meningar om vad busken såg ut som. Det är som när man ser olika figurer i moln.

"Svärföräldrarnas" hund, en Tibetansk spaniel, roade sig kungligt i snön. Fast det var lite svårt att dirigera henne så att hon sprang mot kameran på ett vettigt sätt. En lyckad bild i rörelse blev det i alla fall, även om hunden ser helt galen ut där. Lite lättare när hon stod still, den här hundrasen är ju kända för att kunna sitta stilla väldigt länge som små vakthundar.

Inga kommentarer: