måndag 14 januari 2013

52 veckor - vecka 2 (7-13/1)

Under årets andra vecka har vi tagit det ganska lugnt. Efter att ha träffat mina syskonbarn under kalkonmiddagen så drog jag på mig en förkylning. Vädret har mest varit gråtrist så det har inte blivit så mycket utevistelse.

Den sista amaryllisstängeln står i full blom och ger oss lite färgprakt i köket. Sambon har varit ledig och under en dag i veckan tog vi en kylslagen promenad vid sjön Aspen och tittade snabbt på fåglarna där. Det var för mörkt för att få riktigt bra fågelkort men en svan som hoppades på mat kom i alla fall med på bild. Vid slutet av promenaden fanns en gunga som sonen fick prova. Han tyckte det var mycket roligt att gunga för första gången i sitt liv, trots att det var kallt och han var inpackad i vinteroverall och dubbla vantar.

Vi har tagit bort det mesta julpyntet, förutom julbelysningen som får vara kvar ett tag till. I vårt citrusträd hänger det kvar ett par lucky star som jag vikt av presentband. Sambon har ägnat större delen av tiden åt att pussla sitt 3000-bitars julklappspussel som föreställer en världskarta. Det täcker nästan hela matbordet.

Sonen har varit gnälligare än vanligt, förmodligen på grund av förkylningen. Men han var nöjd länge med den roligaste leksaken i världen - en bunke. Man kan banka på den så att det låter jättemycket, lägga andra leksaker i den eller stoppa den på huvudet i jakten på bästa sättet att suga på den.

Inga kommentarer: