måndag 22 oktober 2012

Lights in Alingsås 2012

I kväll passade vi på att besöka Lights in Alingsås när det för en gångs skull var lite finare höstväder och regnuppehåll. Skönt att komma ut i friska luften! Lights in Alingsås är en årligen återkommande tradition där delar av Alingsås lyses upp av ljusinstallationer längs en lämplig promenadsträcka. Förra året kom vi aldrig iväg för att se detta men bilder från 2010 finns här.

Slingan gick förbi järnvägsstationen och det var där vi parkerade och gick direkt till ljusinstallation nummer 2 enligt kartan. Den bestod av en ljussatt järnvägsbro med temat fåglar. När ett tåg passerade över järnvägsbron så började ljusen under bron att blinka i olika mönster. Färgmässigt var det här en av de finaste installationerna längs vägen. Träden runtomkring lystes upp i allehanda kulörta färger.

Det var inte svårt att hitta längs slingan. Det fanns visserligen skyltar men det gick lika bra att följa efter alla andra som var ute och gick. Vi var inte de enda i stan, om man så säger. I början av sträckan var det nästan lite väl mycket folk så vi snabbade på stegen. Den andra ljusinstallationen längs sträckan var en upplyst parkbänk med kristaller hängande ovanför.

I stadsparken Plantaget var träden vackert upplysta. Efter lite tjat från sambon om att jag skulle använda stativet som vi släpat med oss så bytte jag utrustning från mitt ljusstarka 30 mm-objektiv till min normalzoom och stativ. Tack och lov för kulleder, det gör stativhanterandet så mycket roligare och smidigare. På bilden ovan lyckades jag få till en folkfri bild trots lång exponeringstid.

Vid Stora Torget (ovan) fanns det en del att titta på. Vackra ljussatta bord och stolar som var fint dekorerade. Speciellt fint var det alldeles nära ån. Tänk om man kunde få till en sådan höstdekoration som på bilden ovan ... Det krävs bara lite konstnärstalanger och en del material.

Vi avslutade med installation nummer 1 i ordningen. Järnvägstunneln vid stationen hade fått speglar på ena sidan och blinkande lampor på andra sidan. Tunneln i sig var upplyst av ett blått sken. Det skulle föreställa lugnet kontra hetsig stadspuls (eller något sådant), enligt vad det stod på skylten.

Inga kommentarer: