söndag 29 november 2009

Första advent


Mitt bästa köp från förra helgens julmarknad på Koberg var den här adventsljusstaken. Hade den enbart fungerat som adventsljusstake så hade jag nog inte köpt den men det bästa är att man kan skruva bort ljushållarna och använda den till annat när det inte är juletider.

Jag älskar det rustika, gamla träet. Min plan är att ha mossa i den men tills jag har fixat det så får det duga med hasselnötter, champagnekorkar och kanel.

Fototriss: Bokstäver


I veckans Fototriss är temat Bokstäver. Jag passar på att visa den nya väggprydnaden som jag fixat till vårt sovrum.

Efter att jag kommit på att jag ville ha ett gammalt fönster på väggen över våra sängar så tog det ett bra tag innan jag till slut hittade och kunde köpa ett som jag tyckte om. Och innan jag bestämt mig för vad jag ville göra av det. Tygbokstäverna SOV var mer som en temporär lösning, det går att ändra på senare. Men det blev rätt okej. Tyget kommer från en sarong som jag köpte i Malaysia och färgerna passar väldigt bra in med vår fondvägg.



fredag 27 november 2009

Tidig julklapp


Snart blir jag av med laptopen som jag brukar använda när jag sitter i soffan och pluggar, tittar på tv eller vad jag nu gör. Det är nämligen en företagsdator via sambons jobb och har hittills kostat alldeles för mycket pengar.

Den här gången kände jag att det måste vara en laptop som håller ett bra tag. Inte vilken skitdator som helst alltså. Stor skärm ska det vara och den ska vara bekväm att skriva på. Och inte alldeles för dyr ...

Sambon och jag undersökte laptopsituationen på Mediamarkt och det var tyvärr ingen som jag fastnade för direkt och bara var tvungen att ha. Men efter att ha gått ett varv och funderat så var det ändå en Sony VAIO som jag fastnade för. Stor skärm och bekväm att skriva på. Jättebra, jämfört med de andra datorerna som fanns där. Dyrare än jag tänkt mig men sambon gav mig en del av den i julklapp. Toppen! Nu har jag en riktigt bra dator som jag kan ta med mig när jag åker någonstans.

söndag 22 november 2009

Fototriss: Skön


Temat i veckans fototriss är "Skön" och jag har valt att tolka temat med en oväntad present som jag fick idag.

Vi var på julmarknad idag och plötsligt säger sambon "Vill du ha ett halsband?". Så fick jag välja ut ett halsband som jag tyckte var fint bland de olika smyckestånden som fanns. Det fanns ingen prislapp på det här halsbandet utan jag föll för att det var fint, annorlunda och ändå relativt enkelt. Hon som sålde det uppmanade mig att prova det och jag försökte förgäves öppna det, ändå tills vi gemensamt kom fram till att hon visst hade glömt att sätta dit ett spänne. Så hon fixade det på plats och sedan fick jag testa det och sambon köpte halsbandet åt mig. Supergulligt av honom!

Priset visade sig vara 550:-. Ett galleri med fler silversmycken finns på tillverkarnas hemsida, Annedue.



fredag 20 november 2009


Jag har visst inte visat en av mina favoritdrinkar - Mudslider. Man ska verkligen vara dessertsugen när man dricker den här drinken. För det är huvudsakligen choklad och sötma över den. Och samtidigt ganska mycket alkohol ...

Mudslider gör man såhär:

* 1 del Kahlua
* 1 del Baileys
* 1 del vodka

1 del kan i det här fallet vara allt från 5 cl till 1 dl (beroende på vad man tål). Fyll upp med isbitar, drick och njut. Inget för den känslige, men godisgott för den som inte är det.

Happy friday!

torsdag 19 november 2009

Uppskruvat


Vår vardagsrumsvägg har äntligen försetts med några nya kubhyllor. Har tänkt köpa kubhyllorna från Bolagret (finns under "bord") länge men antingen har de inte funnits när jag varit där eller så har jag inte haft transportmedel i form av bil med mig. Nu kilade jag in fem minuter innan stängningsdags och kilade nästan lika snabbt ut igen med en kartong i famnen.


Kubhyllorna kan även användas som sideboard och är inte från början försedda med upphängningskrokar eller liknande. Därför var jag tvungen att fixa det. Det snyggaste är förstås en dold upphängning så vi köpte hängbleck på Clas Ohlson och jag ägnade en kväll framför tv:n åt att borra hål för skruvar och fräsa ur spår för upphängningsskruvarna. Ett av mina nya favoritverktyg är en söt liten skruvdragare, som tyvärr är lite för klen för större jobb men är smidigare att arbeta med än den stora och fungerar bra till sådana här småjobb.


Så kom hyllorna till slut äntligen upp på väggen. De vita hyllorna gör sig bättre mot den (förhatliga) blå tapeten än vad den mörkare röda tavlan som hängde där innan gjorde. Vardagsrummet är ett av de rum som vi har kvar att fixa till men det är ett lite större projekt som får vänta ett tag till. Under tiden får vi göra det bästa av situationen.

lördag 14 november 2009

En glädjande syn


Det här är verkligen en glädjande syn. Förra årets amaryllis har jag lyckats sköta om så att den kommer med en ny blomstängel i år!

För säkerhets skull köpte jag två nya amaryllislökar på Hem och villa-mässan förra veckan. Det blev två lite mer ovanliga amaryllisar än de vanliga som bara är röda eller bara vita så det ska bli väldigt spännande att se när de blommar. De nya är också på väg upp.

Hon som sålde dem till mig gav mig följande råd för att lyckas bäst med amaryllislökarna:

* Sätt dem med rötterna i vatten i ca 6 timmar eller över natten.
* Plantera dem därefter i jord så att de står stadigt. Ca 1/3 av löken ska sticka upp.
* Inget mer vatten behövs innan stänglarna har börjat komma upp. Vattna därefter mycket sparsamt eller inte alls.

På vissa sidor på nätet står det att man ska vattna regelbundet när blomstängeln har börjat komma upp så det är väl lite som man tycker.

Förra året var amaryllisen så här vacker:

söndag 1 november 2009

Ljus i Alingsås 2009


Idag var vi i Alingsås för att se på det årliga Ljus i Alingsås. Idag var det sista dagen och därmed avslutning för evenemanget. Med allt jag haft att göra så har jag helt glömt bort att åka dit så det var sista chansen!

Vi tog naturligtvis med oss kameran och ett stativ för att föreviga de olika installationerna. Och extra varma kläder med tanke på den iskalla blåsten.






Ny bil


En ny familjemedlem har fått flytta in på tomten. Och det betyder att en gammal förhoppningsvis snart lämnar oss även om vi har trivts bra med den gamla bilen. Den nya är en Volvo v40 T4, 2003 års modell, och vi ska nog komma bra överens!