tisdag 20 november 2012

Tjolöholms julmarknad

Förra helgen var vi på Tjolöholms julmarknad för första gången. Den har öppet även nästa helg och inträdet kostade 100:- per person över 14 år. Det var länge sedan jag var vid Tjolöholms slott och kom inte riktigt ihåg hur det såg ut där. Vi kom ganska sent och fick se en vacker solnedgång. I inträdet ingick också en visning på slottet om man ville men vi nöjde oss med att se det från utsidan.

Det fanns många olika stånd med det klassiska julmarknadsutbudet - hemgjorda ljus, keramik, tomtar i ull, smycken och mycket annat. Vid ett stånd kunde man göra sitt eget sandblästrade glas eller glasburk med olika mönster på. Annars var det förstås mycket mat - ostar, ostkaka, sylt, bröd, knäckebröd, marmelad, kanderade mandlar och fudge. Vi köpte några olika ostar med oss hem men annars var det inte mycket som föll oss i smaken. Det mesta var ganska dyrt också men det är inget annat än vad man väntar sig på en julmarknad.

Trots att vi kom dit ganska sent på dagen, vid halv fyra, så var det mycket folk och man fick trängas bland en del av stånden för att få smaka på ostar och annat. Vi hade med oss en barnvagn och oftast gick det bra men ibland var det lite svårframkomligt.

Förutom stimmet på julmarknaden så var den vackra solnedgången en stor behållning. Det är alltid trevligt att komma ut mot havet. Vi stannade inte länge eftersom julmarknaden i sig lockade men jag hann ta några bilder i alla fall. På bilderna nedan är utsikten man har från slottets baksida. Inte så dumt.

Andra aktiviteter på marknaden var häst och vagn, levande musik och en eldshow som vi till stora delar missade. Det hade hunnit bli mörkt när de började och det var ganska effektfullt med uppvisning till stämningsfull musik.

Inga kommentarer: