tisdag 21 augusti 2012

Tjörn runt 2012

I helgen var vi på plats för att se på Tjörn runt för första gången på flera år. Vi hade ju hoppats på lite bättre väder men vi slapp i alla fall regn. Eftersom vi var många och det blåste lite väl mycket åkte vi inte ut med båten utan vi tittade från klipporna. Vi hade en fin utsiktspunkt där vi såg båtarna precis när de seglat förbi Kyrkesund.

Vi lyckades i alla fall se båten som blev totalsegrare, Teknova på bilden ovan, men det visste vi ju inte då. Det var kul att se alla olika båtar som seglade förbi, speciellt när det började bli tjockt i rännan då det kom många samtidigt. Eftersom båtarna inte startar samtidigt behöver det inte vara båten som går i mål först som vinner utan det är förstås tiden från start till mål som räknas.

Det blåste en del och vinden var visst lite oberäknelig för en del fick problem. Norrmännen på bilden gick lite i utkanten av farleden och lyckades fastna så att de plötsligt stod helt stilla. De fick ta ner spinnakern och backa för att komma loss.

Andra hade problem med oberäkneliga vindar. Båten nedan gjorde plötsligt en nästan 180-graderssväng och såg ut som den höll på att välta när vinden tog tag i seglen. Men de redde ut situationen och kunde segla vidare och seglade tidsmässigt in som nummer 25.



Färgglada segel var roligast att titta på. Man blir lite nyfiken på vad det egentligen står på den rosa spinnakern på båten nedan.

5 kommentarer:

Siew Feun sa...

(Sista bilden)
Båten heter kanske "Aiko" på Japanska gissar jag. På kinesiska så betyder ordet "爱子" kära son.

Maria sa...

Aha, tack för upplysningen. Är det samma tecken på japanska och kinesiska?

Carl sa...

Finns det möjlighet att få den 2:a bilden som en fil, det är nämligen min båt först :)

Carl(a)fjallmans.se

Mvh
Carl Fjällman
Madam blå first 40.7

Maria sa...

Carl, självklart får du bilden i stor fil. Jag har fler bilder på din båt som jag skickar med. Dock endast för privat bruk.

Carl sa...

Tack det hade varit underbart. Fantastiska bilder du har tagit!

(då menar jag inte bara båt bilderna :))