söndag 16 juni 2013

52 veckor - vecka 22 (27/5-2/6)



Sommarens projekt blev att bygga om altanräcket eftersom räcket vi hade inte var barnsäkert (lätt att klättra igenom, 2,5 meters fallhöjd rakt ner i gruset) och krävde mer underhåll i form av målning än vad vi hade lust att ge det. Det blev några svängar till K-rauta för planering och sedan köp av virke. Vi passade på att äta på Max när vi inte orkade laga mat och lillgrabben fick med sig en ballong hem som han tyckte var riktigt rolig. Han får vänta med hamburgare och pommes frites, än så länge så är det nyttigare mat som gäller för hans del även om han får smaka på det vi äter.

Parallellt med att sambon byggde på altanräcket påbörjade jag ett sandlådeprojekt och grävde en grop i gräsmattan. Vi köpte en sandlåda med lock av ganska taskig kvalitet på K-rauta men den duger väl ett tag i alla fall. Behöver den bytas ut så blir det nog ett hemmabygge av tryckimpregnerat virke.

Sambon överraskade med en vacker rosbukett och penséerna i blomlådorna stortrivdes, trots att de fick bo på altangolvet under ett par veckor. Mitt i veckan blev jag avtackad från ett extrajobb som jag haft under flera år. Nu blir det ingen tid över för sånt. God trerätters middag och present i form av champagne (Bollinger, en favorit). Den får korkas upp till hösten.

Inga kommentarer: