måndag 25 oktober 2010

Pumpapaj


Det blev ett halvkilo pumpakött över efter att 1 kg gått till soppa. Jag var lite nyfiken på hur pumpapaj smakar så det fick bli en sådan. Med vispad grädde och hjortronsylt till blev det riktigt smaskigt!

Pumpapaj

Pajdeg:
* 100 g smör
* 3 dl vetemjöl
* 2 msk vatten

Fyllning:
* 400 g pumpakött
* 2 dl grädde
* 2 dl socker
* 0,5 tsk kanel
* 0,5 tsk mald ingefära
* 3 ägg
* 1 krm salt

Pajdeg: Blanda samman ingredienserna till en deg, tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå i kylskåp 30 minuter, förgrädda därefter pajdegen mitt i ugnen, 15 minuter i 200 grader.

Hacka pumpaköttet i mindre bitar. Stoppa i en kastrull, täck pumpaköttet med vatten och låt koka tills det blir mjukt i ca 15 minuter. Låt det rinna av i durkslag. Mixa ihop med övriga ingredienser till fyllningen. Rör i äggen allra sist, ett i taget. Häll fyllningen i pajformen och grädda längst ner i ugnen i 50 minuter (200 grader).

1 kommentar:

jenny sa...

Har aldrig smakat pumpapaj men det lät gott.
Kram