lördag 21 mars 2009

Vårdag i Bokedalen


Idag ville jag verkligen passa på att få komma ut och röra på mig i det vackra vårvädret så jag och sambon åkte till Bokedalen i Partille för att gå naturstigen där.


Naturstigen är cirka 4,5 kilometer lång och det kändes som en lämplig runda. Här och var finns olika stationer. På Partille kommuns sida om Bokedalen finns en guide som man kan skriva ut med information kring de olika stationerna, så att man kan lära sig mer om området.





Det här trädet var lite roligt. Det såg ut som om det var havande ... Det var också en av stationerna och i informationsbroschyren fick man lära sig att utväxten på trädet heter vril. Liknande knölar på andra träd snidade man kåsor, skålar och fat från förr i tiden. Det här skulle blivit en gigantisk skål.



I slutet av stigen avvek vi för att titta lite på området kring Partille herrgård. Herrgården ligger med fin utsikt över Aspen och det finns en del hästhagar där också.





Jag blev verkligen positivt överraskad av Bokedalens naturskönhet, trots att det fortfarande är väldigt kalt ute. Jag kan tänka mig att det blir ännu vackrare när träden börjar få löv. Vi ska definitivt tillbaka och traska runt samma runda när vitsipporna börjat slå ut.

Inga kommentarer: