söndag 17 augusti 2008

Kryddhylla


Kryddhyllan är en av sakerna som jag är väldigt nöjd med i vårt kök. Den är lättmonterad på insidan av en skåpsdörr och ger en direkt överblick över vilka kryddor som finns. Tidigare har jag alltid haft kryddorna stående på en hylla och fått rota runt bland dem för att få fram det som behövs för tillfället men det här är mycket bättre. För att göra det ännu enklare att hitta så har jag sorterat kryddburkarna i bokstavsordning.

Varje burk har sin egen plats och både Kockens och Santa Marias kryddburkar får plats. Enda nackdelen med kryddhyllan är att det rasslar en del när man stänger skåpsdörren, men det skulle man ju lätt kunna lösa med lite extra vaddering.

Den här kryddhyllan har jag hittat på smarthem.se och det finns även en mindre variant för smalare skåpsdörrar.

7 kommentarer:

Anna sa...

Grymt bra! Men... då måste du ha ett skåp som inte har hyllor? Och vad gör du med resten av utrymmet? :-/

Maria sa...

Skåpet har hyllor och jag har faktiskt inte ens behövt korta av dem. Bara man sätter kryddhyllan i rätt nivå i förhållande till hyllorna så går det jättebra. Då är det ett ikeaskåp jag har.

Går det inte på annat sätt så kan man förstås såga av hyllorna lite i bakkant bara och sätta dem längre in.

Cornelia sa...

Shit vilken praktisk kryddhylla! En sån måste jag ha! Jag e visserligen väldigt nöjd med våra, men alla kryddor får inte plats där så en del står i ett skåp,där hade den här varit perfekt!

Pauline Gustbée Nilsson sa...

Hur långt är det mellan kryddplanen? Eller eftersom du också har ett IKEA-skåp, hur många nivåer är det mellan hyllplanen i skåpet för att du inte ska behöva kapa av dem på djupet?

Anonym sa...

Får det plats stora kryddburkar?

Maria sa...

Nej, bara små.

Junia Gomes sa...

Hej, jag vilja veta var du har köpt den?
Tack