lördag 26 februari 2011

Isigt

Idag skulle det blivit dop av min systerdotter (nr 2) men tyvärr ville vädrets makter annorlunda. När vi vaknade hade ett islager intagit världen. Våra bilar var helt täckta av ett halvcentimeters ispansar (som sambon gjorde sitt bästa för att hacka sig igenom) och vägen var en isbana. Dopet blev inställt och vi stannade kvar hemma hos mina föräldrar hellre än att chansa och ge oss ut på vägarna.

Jag har aldrig varit med om något liknande.




2 kommentarer:

Helena sa...

Oj vad otäckt, men vilka vackra bilder du tagit på isen!
Får jag fråga vad du använder för objektiv? Har kikat på din blogg tidigare och dina bilder är verkligen jättefina. jag är total nybörjare och har investerat i ett nytt objektiv men det är 50mm så det går ju inte att ta jättenärbilder tyvärr..

Maria sa...

Det är klart du får fråga det! De här bilderna är dels tagna med Canon EF 50 f/1,4 (första och andra bilden). Det är det objektiv jag mestadels använder inomhus eftersom det är så ljusstarkt och jag inte tycker om att använda blixt.

De övriga bilderna i det här inlägget är tagna med Canon EF 70-200 f/4L IS som är ett väldigt bra objektiv för lite längre avstånd. Jag fotograferar gärna fåglar med det också. Mycket skarpt telezoom.