måndag 14 juni 2010

Dalbobergens naturreservat


Idag besökte jag Dalbobergens naturreservat som ligger intill Vänern strax norr om Vänersborgs stad. Ett vackert promenadområde med en lättframkomlig stig. Min utflykt varade nästan tre timmar men det blev en del stillastående och fotograferande på den turen. På vägen tillbaka gick jag på rätt snabbt och kom till bilen på ungefär en halvtimme.

Fotovädret var inte det bästa större delen av promenaden utan det var ganska molnigt. Bland träden blir det ju ännu mörkare då. Väl framme vid Käringeudden slog jag mig ner på klipporna och njöt bland annat av utsikten på bilden högst upp. Längs vägen hade man väldigt fin utsikt mot Vänersborg också.


En slags konstig röd svamp på en stubbe. Ser nästan ut som bär men inget jag vill äta.


Det var ganska fågeltätt längs turen. Ljusförhållandena och deras misstänksamhet gjorde att det var ganska svårt att få bra bilder på dem. En blåmes försökte få sina krävande ungar mätta.


Nötväckan hade också ungar som den försåg med mat. Fast ungarna var ute och flög och hoppade runt på grenarna de också. Det är roligt att se nötväckorna röra sig. De hänger lite hur som helst i grenarna och dyker också rakt ner med huvudet riktat nedåt. Ingen rädsla där inte.




En babynöt. Sockersöt.

Inga kommentarer: