lördag 28 februari 2009

Kräftbrulée


Förra lördagen hade jag och sambon en liten fest för att fira våra födelsedagar. Det var väldigt roligt att ha alla här! Jag hade alltför fullt upp för att hinna fotografera särskilt mycket men ett par bilder på förrätten lyckades jag i alla fall att få med.

Det var första gången jag lagade den och hade ingen aning om hur den skulle smaka. Men det var inte så dumt alls! Och det bästa är att man kan förbereda den dagen innan. Här kommer receptet:

Kräftbrulée (4 st)

* ca 150 g tinade kräftstjärtar utan skal
* 1,5 dl vispgrädde
* 1,5 dl mjölk, 3%
* 4 ägg
* 3 msk hackad dill
* 2 krm nystötta fänkålsfrön
* 0,5 krm cayennepeppar
* salt

Tina kräftstjärtarna och låt dem rinna av. Ta eventuellt undan 4 fina stjärtar till garnering. Fördela resten av kräftstjärtarna i portionsformar. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädden och mjölken. Knäck äggen i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa under tiden. Blanda i dill, fänkålsfrön, peppar och salt. Häll den varma äggstanningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt bruléerna kallna och förvara dem övertäckta i kylen. Garnera med kräftstjärtar, löjrom/stenbitsrom och dill vid servering.

Inga kommentarer: