söndag 3 juli 2011

Hönö-Öckerö-Hälsö


Idag kände jag verkligen för att ge mig ut och röra på mig. Jag hade bara tänkt mig en promenad i närtrakterna men sambon kom med idén om att åka ut till Hönö och Öckerö. Enligt väderrapporten skulle det vara varmt och regna så vi klädde oss i jeans och tog med regnjackor. Efter hand skulle vi inse att shorts och medhavda badkläder hade varit ett bättre val ...

Efter att ha kommit med färja nummer tre (Beda hette den) och kommit över till Hönö så åkte vi raka vägen till Öckerö och hittade en restaurang för lunch där. Den låg fint nere vid Öckerö hamn och det var dess största fördel. I övrigt var det bara en pizzeria med ockerpriser. 199:- kostade min grekiska sallad och sambons pizza gick på 129:-. Det finns väl inte så många alternativ där kan man tro.

Med lite mat i magen tog vi en liten tur ut på Hälsö och vände vid färjeläget. Jag ville fotografera skarvar och tog en sväng ut på klipporna för att komma närmare. Som tur var kom det en skarv flygande men synd nog hann jag inte ställa om exponeringen utan det fick bli som det blev.

Jag hade med mig hela kameraväskan i bilen men de här bilderna är tagna med mitt Canon EF 400/5,6L-objektiv samt Canon EF-S 10-22, som var de som fick följa med på promenaden. Från en extrem till en annan.


Vi åkte tillbaka till Hönö där vi hade utflyktens största behållning. Ersdalens naturreservat var väldigt vackert med sina fina vikar, släta hällar och stora flyttblock. Diverse fornlämningar fanns också att titta på, liksom mer sentida lämningar i form av gamla skyttevärn som man sprängt.

Det var 27 grader varmt och strålande solsken så det enda jag längtade efter var att få hoppa i vattnet ... men det kunde jag ju inte. Andra hade planerat lite bättre.


Vi matade måsar med bröd från restaurangen istället. Från att inte ha varit en enda fågel där i närheten kom plötsligt en hel flock som från ingenstans.


En fornlämning av något slag.


Alla stenar är inte fornlämningar. Det finns fullt av dem.


Det fanns väldigt vackra klippstränder där men det är nog krångligt att bada just där. Bättre hoppa i direkt på någorlunda djupt vatten från en klippa.


Samma klippstrand ur ett något annat perspektiv. Den här bilden lämpade sig att göra en pseudo-HDR av tyckte jag, dvs en HDR-bild från en RAW-bild med enbart en exponering.

4 kommentarer:

Siew Feun sa...

Mycket fint! Min omedelbara och absoluta favorit - Måsen.
Jätte häftigt! Du borde skicka bilden till Brutus Östling!

Maria sa...

Gillade också måsen, fint uttryck i bilden. Men jag tror inte Brutus skulle bli så imponerad =)

Anonym sa...

Varför öppnar du inte en pizzeria och restaurang om det så lätt?
Har du tänkt vilken tid på dygnet och året som restaurang personalen arbetar.
Det är lätt att ta bilder och spela expert men jag tror inte att du skulle palla med att jobba 1 timme på en restaurang.
Vet du hur stressigt yrke det är?
Mvh
Anders

Anonym sa...

Dina bilder saknar liv och I bloggen borde stå mer interesanta saker om du vill mer besökare en nära och kära.
Det var ett tips.
Mvh
Kristina