söndag 22 januari 2012

Gott nytt år!


Dags för nyår igen! Det kinesiska alltså. Vi lämnar kaninens år och går in i drakens år från och med imorgon enligt den kinesiska kalendern. Vi firade detta tillsammans med min bror och hans fru igår och då passade vi på att ge presenter inslagna i rött och guld som symboler för lycka och rikedom. Sambon gjorde en origamidrake som fick pryda ett av paketen. Instruktionen för draken finns här.

lördag 14 januari 2012

Nytt försök - fåglar


Idag var det lite soligare så vi grävde fram hembakat bröd från frysen (fint ska det vara) och begav oss iväg för att mata fåglar igen. Jag ville ha bilder på flygande fåglar men det visade sig vara ganska svårt. Dels stod solen lågt så träden gjorde så det blev skugga där fåglarna visade sig och dels så ville kameran inte riktigt hitta fokus tillräckligt snabbt.

Som vanligt fick sambon sysselsätta sig med att mata fåglar medan jag stod bredvid med kameran i högsta hugg.






måndag 9 januari 2012

Fågelmatning


Tänk vilken skillnad det kan vara. Förra året vid den här tiden var det is och en massa fåglar vid vårt vanliga fågelmatningsställe vid en åmynning. Nu är det helt öppet och de enda fåglar som håller till där är de vanliga änderna och några måsar. Jag har varit lite sugen på att komma ut och fotografera fåglar men vädret har inte varit så tillåtande och det var det inte idag heller. Mulet och ingen sol, alldeles för mörkt alltså. Det blev 5 minuters fågelmatning med brödrester, 30 bilder varav de flesta (egentligen alla) var oanvändbara och sen åkte vi och köpte lunch istället.