söndag 11 december 2011

Fototriss: Tre


Veckans Fototriss har temat Tre. Det är också en tävling där ett presentkort från Solresor står på spel. När det är regnigt och ruskigt drömmer man sig gärna bort till varmare destinationer, en favorit skulle vara Sharm-el-Sheik, mest för dykningens och snorklingens skull.

Två av mina amaryllisar blommar för fullt och då brukar alltid makroobjektivet åka fram. Där hittar man den vackert tredelade pistillen omgiven av ståndare. Fler amaryllisbilder finns här och här.



Tredje advent


Tredje advent. Mindre än två veckor kvar till julafton. Nu börjar det bli dags att få alla julklappar inhandlade och få det ordnat fram till jul. Det blir nästa helgs bestyr.

I fredags hamnade jag i en blomsteraffär och kom ut med en full kasse med blommor. Jag har ett litet amaryllisberoende och har svårt att låta bli att köpa amaryllis när jag ser dem. Den här gången blev det en mörkröd variant (eller två egentligen men den ena var menad till en julgrupp som jag gav bort) och en miniamaryllis. Idag pillade jag ihop en liten julgrupp med miniamaryllisen. Det blir spännande att se när den slår ut.