söndag 27 november 2011

Fototriss: Mysigt - Första advent


Passar på att slå två flugor i en smäll. Det var ett tag sedan jag var med i Fototriss men veckans fototriss har temat Mysigt och det passar ju perfekt in på adventsmys. Adventsljusstakarna med levande ljus fixade jag redan i fredags men idag kom de elektriska adventsljusstakarna och julstjärnorna upp också. Genast bra mycket mysigare i stormmörkret. Det är framför allt köket som fått sig en julig uppiffning.



söndag 20 november 2011

Jul på Liseberg


Idag besökte vi Jul på Liseberg som hade premiär den här helgen. Det var ganska mycket folk där trots att det inte kändes så juligt än med 8 grader i luften och ganska varmt. Men inspelningen av Jul-Lotta kanske drog en del dit också.

Jag har bara varit på Jul på Liseberg vid ett tillfälle tidigare och det var något av de första åren och det känns som att det har utvecklats sedan dess. Fler spelstånd var öppna och man kunde gå runt på ett mycket större område. Vi blev lite besvikna på att det inte var fler marknadsstånd där man kunde köpa julsaker och julmat. En del fanns ju men det känns som att det är mer koncentrerat på en vanlig julmarknad. Jag hade hoppats få med mig några amaryllislökar hem men hittade inte någon som sålde sådant.

Det var ändå väldigt mysigt att gå omkring där inne bland alla ljusen. Vi tog en paus och drack ovanligt god choklad med vispgrädde och åt årets första lussebulle. Sambon lyckades få med sig en stjärnvinst hem i ett av chokladspelen så det blev rätt lyckat.







fredag 4 november 2011

Nytt normalobjektiv


Förra månaden fick jag plötsligt pengar jag inte väntat mig. Oväntad lön för mödan i efterhand är inte fy skam så jag bestämde mig för att unna mig något. Och vips så hade jag klickat hem ett objektiv. Jag har funderat på att köpa ett ljusstarkt normalobjektiv en längre tid så helt spontant var det inte.

Jag tycker mycket om mitt Canon EF 50mm f/1.4 USM för inomhusbilder utan blixt men på min kamera blir det ett teleobjektiv och lite väl snävt ibland. Så nu kompletterade jag med ett Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM. Jag har inte testat det så mycket än men det kommer nog. Tog en bild på en hylla i köket där det står lavendelhonung från Hvar i Kroatien.