onsdag 29 april 2009

Hemflugna


I måndags kom vi hem från Malta och upptäckte att det var varmare här hemma. Inte oss emot! Jag uppskattar naturen här så mycket mer efter Maltas sandstensklippor, speciellt när våren kommit så långt. När vi åkte var träden kala och nu börjar det bli grönt överallt.

Igår var vi i Slottsskogen. Sambon ville se de nyfödda pingvinungarna. Några sådana såg vi inte men det blev en trevlig promenad ändå. I en damm ägnade sig några svarta svanar åt att leta efter mat och visade oss baken. Smidigt.


De flesta fåglarna kliade och tvättade sig ivrigt. Loppattack eller ville de göra sig vårfina, tro?


Några pingvinungar lyckades vi inte se men ett par pingviner simmade omkring utomhus och gav ifrån sig underliga läten. De är rätt häftiga, de där Humboldtpingvinerna.


Vi tog en lite annorlunda väg upp till älgarna. Istället för att gå på de asfalterade gångarna så traskade vi uppför en liten skogsstig. Där hittade vi en urgullig ekorre som satt och knaprade på något gott.



Till slut hittade vi fram till älgarna. Det var då inte mycket liv på dem. De låg och slöade på marken och vi satte oss på en sten och pratade med en av dem. Det var ett ganska så ensidigt samtal men vad gör det när man har en älg någon meter bort.

Inga kommentarer: