måndag 25 februari 2013

52 veckor - vecka 8 (18-24/2)



Förra veckan började inte så bra men slutade desto bättre. Jag var utslagen av magsjuka och den jetlaggade sambon fick ta hand om en gnällig, förkyld son efter 40 timmars sömnlös resa. Ingen höjdare för någon av oss. Sambon röjde ur ett skåp i tv-bänken som sonen alltid vill öppna och lillkillen undersökte skåpet grundligt. Tur det inte var en port till Narnia.

Slutet av veckan blev bättre när vi hämtat oss och var bjudna på fest hos min bror och hans fru. Vi blev bjudna på god mat, bland annat sashimisallad, friterade "soft-shell crabs", Buddha's delight och Crème Brûlée, vi tittade på melodifestivalen och sedan tittade vi på gamla bilder från när mina syskon var små. Inte förrän 3.30 var vi hemma igen och kunde krypa ner i sängen.

Dagen därpå var det sambons födelsedag och han fick sova länge men vid halv tolv väckte vi honom med födelsedagssång och frukostbricka på sängen. Sonen ville slita upp paketen på en gång så han fick öppna, annars skulle han blivit tokig. Än så länge är inte innehållet lika intressant. Sambon fick en gasbrännare och läsplattan Kindle så nu slipper han dra med sig pocketböcker på sina resor.

Det var en vacker dag så vi passade på att ta en kylslagen promenad i grannskapet. Det ska bli skönt med vår!

söndag 24 februari 2013

52 veckor - vecka 7 (11-17/2)



Fortfarande en vecka efter men jag hoppas vara ikapp imorgon igen. Förra veckan var jag gräsänka med sonen. Sambon gav mig min födelsedagspresent innan han for på jobbresa till Asien - ett SSD-kort till datorn som ska göra att den går snabbare. Välbehövligt. Tidigare veckan innan kom han också hem med fina rosor till mig vilket var gulligt och mycket uppskattat!

På måndagen gjorde jag en välbehövlig fruktsallad med massor av olika frukter. På tisdagen var det semmeldag och jag köpte en semla till mig själv. Gott! Sonen fick smaka lite och verkade uppskatta grädden.

Under veckan fick jag ett positivt besked angående ett jobb som jag sökt, vilket var väldigt roligt. Egentligen skulle det inte vara några problem att få det men saker händer i mitt liv vilket kunde ha komplicerat till det hela lite. Nu vet jag vad jag ska göra i maj i alla fall!

Sonen och jag åkte hem och hälsade på mina föräldrar och umgicks och blev bjudna på god mat. Jag gjorde en chokladtårta till min födelsedag och min syster med familj kom över till föräldrarna för kaffe och tårta innan de for vidare till ett biobesök i stan medan vi hjälptes åt att passa mina två yngsta systerbarn. Jag fick bland annat fina blommor och choklad så det blev en trevlig födelsedag trots sambons bortavaro.

söndag 17 februari 2013

52 veckor - vecka 6 (4-10/2)



Nu ligger jag en vecka efter men vad gör det. 52-veckorsprojektet fortsätter. I slutet av förra veckan tittade vi på Sagan om konungens återkomst hemma hos min bror och hans fru. Vi blev bjudna på mycket god mat, bland annat sashimisallad för att fira det kinesiska nyåret. Lillkillen fick födelsedagspresenter - ett par skor, två par strumpor och roliga leksaksverktyg. Ger man skor som present till små barn så ska de visst snart börja gå. Lillkillen står stadigt utan att hålla i sig och klarar att ta några steg men det dröjer nog ett litet tag till innan han går stadigt.

Dagen efter hälsade vi på min brorson för första gången och förvånades över hur liten han var, bara några veckor gammal. En riktig sötnos.

tisdag 5 februari 2013

52 veckor - vecka 5 (28/1-3/2)

Veckan började med att vår lilleman fyllde ett år! Vi firade honom med en liten muffinstårta med ett ljus i (förstås!) och han fick en Bobby Car, två bollar och en liten leksaksbil av oss. Han blir alltmer rutinerad när det gäller att öppna paket och tycker att det är jätteroligt. Så roligt att han letade reda på ett av sina paket alldeles själv (det låg på bordet) och började öppna det. Nu vill han öppna alla paket han ser.

En av dagarna åt vi tacos, vilket kanske inte är så spännande men bilden kom med i brist på annat.

På helgen kom mina föräldrar och barnvaktade lillkillen för första gången medan vi åkte till Lorensbergsteatern och såg på Galenskaparnas 30-årsfest. Trots att vi var i stan 20 minuter innan det började (efter att ha ägnat lite längre tid än planerat åt att söva sonen) så fick vi irra runt på jakt efter parkeringsplats och blev 15 minuter sena. Lagom glatt men föreställningen var lång och vi missade inte så mycket. Galenskaparna var i högform och vi skrattade nästan hela tiden. Vi gjorde en smörgåstårta att äta till lunch och sedan åt vi piggvar (mammas favoriträtt) på kvällen. Sonen fick jättefina ettårspresenter - en sparbössa i form av ett får inklusive innehåll och ett barnbord med tillhörande stolar.