tisdag 11 december 2012

Rimfrost

Jag älskar rimfrost. Nu är det några dagar sedan rimfrosten försvann men jag hann i alla fall ut med kameran en kort stund första dagen världen blev sådär vackert vitfrostad. Äkta vinter med snö, -15 grader och allt. Underbart. Jag tog med mig mitt 70-300 mm-objektiv ut.

Eftersom det var sjukstuga hemma blev det bara en kort promenad runt huset men det går att hitta motiv även på den lilla sträckan. Jag hoppas att det blir fler tillfällen med rimfrost i år (eller nästa) och att jag då har möjlighet att ta mig lite längre bort. Vita träd och blå himmel ska det vara.

söndag 9 december 2012

Fototriss: Reflektion


Veckans Fototriss har temat Reflektion. Ett lite spännande tema. Det självklara så här i juletider är reflektionerna som uppkommer i allt julpynt, särskilt julgranskulorna. Jag valde en minijulgrankula för mina bilder och reflektionen av en blommande amaryllis ... och kom själv med på bild på köpet. Piff eller Puff?

måndag 3 december 2012

Fototriss: Detaljer


Veckans Fototriss har temat "Detaljer". Det är också den tvåhundrade omgången av fototrissen och därmed jubileum! Det firas med en tävling med fina priser från Coolstuff.

Jag blev så glad idag för jag fick äntligen min efterlängtade förtida julklapp som jag köpt till mig själv. Fraktad ända från Kanada. Det är ett silverhjärta som är något av det finaste jag sett i smyckesväg. Med betoning på hjärta. För det här är ett anatomiskt korrekt hjärta, bara cirka 1,5 cm stort men komplett med vener, kranskärl och första delen av stora kroppspulsådern. Det passar mig perfekt och jag är verkligen imponerad av hantverket som är makalöst detaljrikt.