torsdag 29 juli 2010

Färsk fisk


Varenda dag under nästan en veckas tid har vi försökt att fånga fisk i en sjö vid min sambos föräldrars hus. Första kvällen fångade jag en max 10 cm lång abborre som fick bli kattmat, sedan var det tomt på kroken ...

Tills sambon plötsligt en förmiddag fick en lite större fisk på kroken. En 35-40 cm lång gädda på ett halvkilo fick han upp. Det var vi inte riktigt beredda på, så vi visste först inte hur vi skulle få upp den i båten. Som tur var lyckades vi med detta konststycke för sen lossnade den från kroken och hamnade mitt i båten. En gädda vill man inte gärna ta i med oskyddade händer så det blev lite krångel ...


Helgrillad pinfärsk gädda blev det till lunch den dagen. Godaste gäddan jag ätit!

Skogens guld


I veckan letade vi kantareller i södra Dalarna och hade tur att hitta ett riktigt bra svampställe alldeles vid vägen där vi valt att parkera. Vi såg dem inte förrän vi gick ur bilen. Det var mest småkantareller men de var väldigt många!

Sommarens första svampskörd gick till en macka med kantarellstuvning. Mycket gott. Det som blev över gjorde vi en nästan ännu godare svampsås av idag. Grädde och riktigt smör ska det vara. Mums!

måndag 12 juli 2010

Behagliga fläktar

Dagens bästa inköp. 28 grader i min lägenhet och jag kan bara öppna ett litet fönster på glänt.



Klicka på bilden för att se en bättre version.

söndag 11 juli 2010

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag


Veckans Fototriss har temat "Så här ser det ut där jag är idag". Nu råkade jag ägna en bra stund åt att befinna mig i makroland just idag men insektslivet i vår gräsmatta är ju också en del av min omgivning. Man kan dessutom se att vinbären börjar mogna på första bilden.




Kastar in en bonusbild på en minihoppa. Jag har insett att vår gräsmatta är alldeles full av de små liven som inte är mer än några millimeter långa. De är nästan osynliga tills de skuttar till.

Camping


Om några veckor ska vi åka kanot på Klarälven under tre dagar och för detta har vi behövt införskaffa en del campingutrustning. Kostnad hittills för ett tvåmannatält, en sovsäck, ett uppblåsbart liggunderlag, en vattentålig packpåse, campingbestick och matlåda uppgår till cirka 3800:- och det lär väl inte sluta där. Hyra av kanot plus avbeställningsskydd för två personer kostar ungefär 2000:-. Snart är vi uppe i kostnaden för en charterresa till något varmt land under en vecka. Fast det är klart, de här pryttlarna har man ju kvar.

Jag funderade ett tag på att köpa ett par campingkuddar för 69:- styck men sedan beslutade jag mig för att sy egna istället med grejer som redan fanns hemma. En lite plattare till sambon och en lite fylligare till mig. Som vi vill ha det. Ett par örngott till dem sydde jag också.



Eftersom vi ändå införskaffat all den här utrustningen planerar vi att åka en sväng till Skåne efter kanotfärden. Förhoppningsvis blir det vackert badväder även i augusti.

lördag 10 juli 2010

Altanen


Ungefär såhär såg hela vårt altanräcke ut förut. Nu har vi äntligen tagit tag i det hela och ägnat en hel del tid åt att skrapa bort färg. Vid det här laget har vi hunnit så långt att vi målat nästan två gånger med grundfärg. Två strykningar med täckfärg är kvar men tyvärr säger väderrapporten att det ska bli åska och regn imorgon ...

lördag 3 juli 2010

Birdies och altanfix


Några pilfinkar har byggt bo under våra takpannor. Där skriker ungarna efter mat hela dagarna och föräldrarna gör sitt bästa för att tillgodose deras behov. Med lite avbrott då och då när vi tar altanen i besittning. Inte för att sitta där och ta det lugnt. Inte alls. Utan för att skrapa bort färgen från altanräcket som är i stort behov av målning. Ett hemskt jobb i 30-gradig värme och stekande sol. Planen är att efter hårt slit äntligen måla första lagret i morgon bitti.


Rådjuret som jag tog kort på i förra veckan verkar ha bestämt sig för att traska omkring i grannskapet. Inte särskilt skygg med tanke på att hon traskar omkring i trädgårdarna mitt på dagen i lugnt gemak. Sambon passade på att ta en bild genom fönstret någon gång i veckan när hon traskade över vår trädgård.