måndag 31 maj 2010

Mer fasanbilder


Varje år har jag sett fasaner på Tjörn, där jag tidigare bott, men aldrig tidigare har de varit så tama att de inte sprungit iväg så fort man varit några tiotal meter från dem. Nu är det en eller två fasanhannar som kommer till mina föräldrar varje dag och vill ha mat. Finns det inte mat när fasanhannen kommer så dröjer den sig kvar och ser till att låta veta vad den vill.

Jag kunde gå ett par meter från fasanen när jag tog mina bilder så särskilt skygg var den då inte.




söndag 30 maj 2010

Fototriss: Prickigt


Veckans Fototriss har temat Prickigt. Mina prickiga mönster kommer från naturen.

Den första bilden är på en fasanhanne med prickig fjäderdräkt. Den här fasanen kommer och vill ha mat hos mina föräldrar och den är inte så skygg av sig så jag hade tillfälle att ta några bilder. Mer fasanbilder lägger jag ut imorgon. På bild nummer två är det en kajp, som är en slags gotländsk purjolök. Det sista är ett fikon som är lite småprickigt.



fredag 28 maj 2010

Testpilot Canon EOS 550D

Jag har läst om det här i en massa bloggar vid det här laget och även blivit tipsad av min svägerska om chansen att bli testpilot för en Canon EOS 550D hos Smartson. Det skulle jag såklart gärna bli. Jag älskar att fotografera men ser vissa begränsningar med kamerahuset jag använder, bland annat lcd-skärmens storlek. Det skulle vara ruskigt roligt att tillsammans med min sambo prova en annan kamera. Chansen att bli utvald är nog väldigt liten men hoppas kan man ju alltid!

söndag 23 maj 2010

Fototriss: Överexponerat


Veckans Fototriss är lite klurig. Temat är nämligen Överexponerat, vilket ju går lite emot hur man oftast vill att ens bilder ska vara. Icke desto mindre så tog jag mig an att ta några överexponerade bilder.



onsdag 19 maj 2010

Djur på Tjörn


Idag passade jag på att ta en tur till Tjörn för att hälsa på mina föräldrar och vara ute i det vackra vädret. Äntligen lite sommarkänsla! Termometern visade runt 25 grader, vilket var en mycket behaglig temperatur.

Djuren höll sig också framme i det vackra vädret. Det roligaste var att få se ett par möss som var riktigt nervösa och gömde sig kvickt som attan så fort de såg en liten rörelse eller hörde ett konstigt ljud, till exempel klicket från en kamera ... Med lite tålamod och en lång period av stillasittande lyckades jag fånga dem. På bild.


Den här spindeln var lite lättare att fånga. Helt orörlig satt den på väggen med ett fullt spindelägg bredvid sig. Någon timme senare var både spindeln och ägget borta så den tog väl med sig det och pinnade iväg till något bättre ställe.



Småfåglar är fruktansvärt svårfotograferade. I alla fall när de vägrar komma fram så fort man befinner sig i närheten. Det var småfåglarna jag försökte ta kort på när jag såg mössen på samma plats. En talgoxe var snäll och satt still en stund.


En sädesärla pickade på åkern.


En ganska orädd fasanhanne överraskade mig efter att vi varit ute på en biltur. Den traskade dock snabbt iväg. Mina föräldrar har fått komma riktigt nära när de har matat den.


I skymningen kom en rådjursbock fram på en av ängarna. Jag försökte komma närmare för att få lite bättre bilder men då började den skälla på mig innan den slutligen sprang sin väg. Jag tror inte att jag sett något rådjur med så stora horn förut.

lördag 15 maj 2010

Säveån


Igår besökte vi Säveåns naturreservat. Det var nog ungefär ett år sedan vi var där senast, med tanke på att det var vitsippstider då också. Det kan man läsa om här. Tydligen fotograferade jag samma svamp då, den kan ses längst ner. Den här gången använde jag ett annat objektiv.

Träden stod i fullan blom. Sambon visste inte vad det här var för träd när jag frågade honom. Inte jag heller.


En raserad bro finns en bit upp längs ån. Strax ovan den finns en plats där jag badade som liten. Vattnet är strömt och kallt, även mitt i sommaren.


Hillefors grynkvarn. Intill den finns ett vattenkraftverk som fortfarande används. Säveåns vattenkraft användes mer förr i tiden.


Vid vattenkraftverket finns en damm som dämmer upp Säveån. Ovanför den kunde man se kraftiga virvlar i vattnet.


Stigen är sannerligen naturskön. Här och var kan man välja om man vill följa den större stigen eller små stigar som går närmare vattnet.


Svampen som tydligen fått figurera på bild flera gånger. Fantastiska färger.

söndag 9 maj 2010

Lisebergs trädgårdsdagar 2010


Vid den här tiden på året är det alltid lika roligt att gå på Lisebergs trädgårdsdagar. Den här gången kom jag till och med in gratis tack vare ett Lisebergskort som jag fått. Och man behöver ju slantarna till växter och annat som man hittar att köpa.

Jag var nästan lite sugen på att köpa en sådan här gris att ha vid vår ingång. Man sätter blommor inuti grisen. Mycket dekorativt fast inte helt och hållet i min smak. Det fanns tuppar också och min moster köpte en sådan. Det ska bli spännande att se vad hon gör av den.


Uppe på stora scenen hade florister gjort olika klänningar av blommor, inspirerade av olika historiska stilar. Oerhört läckert.


Det fanns olika balkongutställningar fulla av inspiration. Här kunde man rösta på den man gillade bäst. Nummer ett var full av budskap, bland annat med den här dörren.


Fullt av färg och grupperingar av blommor fanns i en annan av utställningarna. Det här skulle man kunna göra själv. Det blir ju ganska billigt att köpa småvaser på Ikea.


Flaskpost? Roliga hängande dekorationer i form av glasflaskor med olika föremål instoppade fanns i en annan av utställningarna.


Och lite retro med fullt av färger.


Även för biodlare eller sådana som är intresserade av biodling fanns det ett stånd. Fast det var visst mest barn som var intresserade av de levande bina.

måndag 3 maj 2010

Brudslöjan


Idag besökte jag Brudslöjan, som egentligen heter Skäktefallet. Det är ett ganska högt vattenfall vid en av Hallebergs branter. Förmodligen var det lite mer fart på det för någon månad sedan men det var ändå roligt att titta på. Omgivningen var också väldigt vacker, mitt i vitsippstider.

Det finns en parkering vid vägen som går till badplatsen Nordkroken från Vargön. Däremot finns det inga skyltar så det gäller att veta vart man ska. Från parkeringen, som ligger alldeles vid en bäck, är det bara några hundra meter fram till fallet.



Den här roten växte rakt ut ur vad som såg ut som massivt berg. Otroliga krafter.


Härliga vitsippstider! Man får passa på att njuta så här års. Alltför snart blommar de över. Det fanns en hel del blåsippor också. Jag tror aldrig jag sett så mycket blåsippor som här vid Halleberg.

lördag 1 maj 2010

Chalmerscortègen 2010


Igår var det traditionell Chalmerscortège i Göteborg. Eftersom sambon gärna ville se detta spektakel så trotsade vi hotande regn och for in till stan. Efter att ha väntat i regnet i nära en timme på att cortègen skulle komma till den delen av Avenyn där vi väntade var sambon beredd att ge upp. På mållinjen. Till slut dök i alla fall mannen på bilden ovan upp och vagnarna började rulla förbi.


Det är farligt att spela datorspel. Speciellt Super Mario.



GP har skrivit en del om sexuella inslag i samband med cortègen och under bältet-humor. Själv tycker jag att det var bättre förr.


Ett gäng avatarer dök upp på en vagn. 3D-film på riktigt.


Det klassiska gyrohjulet fick stopp och de fick kämpa för att dra igång det igen. Till slut gick det och publiken jublade.


Obama fick fredspriset vilket den här vagnen drev med.


Inte är väl chalmerister torra? I alla fall inte när de ligger i blöt.