söndag 28 februari 2010

Fototriss: Guld


Guld är temat för veckans Fototriss. Ett OS-guld var ju vad curlingdamerna tog hem efter en spännande match. Jag satt faktiskt uppe och kollade på den. Tills de förlorade poäng i nionde omgången och jag trodde att det var kört. Jag grämer mig fortfarande över att jag stängde tv:n och lade mig istället för att fortsätta titta på matchen ...

En vit tulpans gyllene centrum, ett armband och ett guldigt (och rostigt) lock på en burk som innehåller det svarta guldet.



lördag 27 februari 2010

Övernattningslägenheten


Min övernattningslägenhet har varit så gott som färdigmöblerad ett bra tag nu. Det blev mestadels nyinköp av möbler från Ikea eftersom jag ville ha lätta, billiga och praktiska möbler som var lätta att flytta och som vi också kanske kan ha nytta av sen. Lite spartanskt kanske det blir men det är ju inte heller mitt huvudsakliga hem.

Bilden ovan demonstrerar vardagsrum, sovrum, matrum och arbetsrum i ett. Snacka compact living.

Här kommer en kavalkad av Ikea-grejer:

* En Hemnes dagbädd (3 595:-) från Ikea är stommen i det hela och det dyraste (och tyngsta!) nyinköpet. Kan enkelt dras ut till dubbelsäng och funkar perfekt som gästsäng sen. Bekvämligheten styrs av vilka madrasser man köper.
* Sultan florvåg (329:- st) heter madrasserna jag köpte. I princip de billigaste på Ikea och relativt hårda men jag sover ju oftast på två och får väl köpa bekvämare madrasser om jag inte står ut.
* Not golvlampa (139:-) till vänster i bild inhandlades för att det är högt i tak och lysrörsbelysning och jag behövde en billig golvlampa. Plastig sak som inte kan rekommenderas. Ger dålig belysning men det är väl lågenergilampornas fel.
* Lersta läs/golvlampa (99:-) hade vi sen innan. Funkar perfekt.
* Tavlan Pjätteryd (699:-) är en Ikeaklassiker som det var längesen vi hade på väggen.
* Ett Lack sidobord (49:-) fick agera budgetbudget-tv-bänk som inte syns på bild.
* Ett tillfixat Ingo matbord (199:-) var också ett av nyinköpen.
* Hampen matta (599:-) köpte jag till golvet. Jag ville ha en stor och lurvig matta. Svart var inte förstahandsvalet men det fanns inga stora vita Hampen och de andra färgerna var för läbbiga. Den är 160x230 cm.

Kuddarna kommer förstås också från Ikea men de är inte nya. Ett Trippel kuddfodral hade varit perfekt till dagbädden men återigen - hemska färger. Svart hade funkat men det fanns inte när vi var där.


Mot fondväggen med det enda fönstret (förutom ett takfönster) hamnade en Lack bokhylla (799:-). Det återstår att fylla den med lite vettigare prylar men det lär ju inte ta så lång tid.


Vyn på bilden ovan är mot den ganska dåligt fungerande kokvrån. Det är fruktansvärt dåligt med plats och de gamla gjutjärnsplattorna får man sätta på en halvtimme innan man vill använda dem (känns det som). Men det får väl funka. En mikrovågsugn och en vattenkokare är räddningen i ganska många fall.

* Jeff klappstol (49:- st) räcker som extrastolar, tycker jag. Jag kan tänka mig en liten arbetshörna med ett skrivbord ungefär där de står men vet inte om det är nödvändigt ännu.
* Tygtavlorna är gjorda med hjälp av två Tyglösa spännram (39:- st). Tyget till höger kommer från Ikea men faktiskt inte det vänstra! De är dock inte nyinköpta.

Summerar man det hela blir det 6 136 kronor i nyinköp från Ikea för möbler och belysning (jag räknar inte med det vi redan hade). Då är större delen av det (4 253:-) kombinerad säng/soffa. Det är nog svårt att få ett nästan komplett hem så mycket billigare - om man inte får gratis begagnade möbler eller köper dem på blocket förstås men då ska de ju hämtas också. Och kommer inte i platta paket.

Till sist en närbild på tapeten som utgör fondvägg och som jag skrev om här.

söndag 21 februari 2010

Fototriss: Oväntat


Veckans Fototriss har temat "Oväntat". Och lite oväntat var det med all snö som kom på en gång den här helgen. När vi för första gången på länge gav oss ut på det som tidigare varit gräsmatta så hade vi snö upp mot midjan. Målet var att skotta snö från taket, något som jag då aldrig skulle trott att jag skulle behöva göra. Det var första gången som jag var på vårt tak dessutom, men det kändes som att det fanns en god chans att falla mjukt om olyckan skulle vara framme.

Lite svårt var det att ta sig fram i snön. Sambon fick kämpa sig upp igen.


Tre meter ner till marken. Fast med så mycket snö nedanför så kändes det inte så farligt.


Uppe på taket med en bra bit ner. Snö lyckades leta sig ner i stövlarna.

måndag 15 februari 2010

Vänerparken


Idag tog jag en något kylslagen men vacker promenad längs vattnet i Vänerparken i Vänersborg. Vitt, vitt, vitt var det med översnöade parkbänkar och frostbitna träd.

Jag hade bara med mig Iphonen men kunde inte låta bli att ta några bilder på allt det vita. Det ska bli intressant att se området när all snö har smält bort framåt våren.



Turboflame

Något som ligger högt på min önskelista just nu är en matt (det finns två varianter, en blank och en matt) Turboflame Arc. Finns på Bagaren och Kocken, som har en butik i Göteborg.


För övrigt kan jag revidera min tidigare önskelista när jag ändå håller på. Ett tv-kort vill jag inte ha längre då det fungerar utmärkt med en vanlig gammal tjock-tv och ett sjuksköterskeur har jag redan fått.

söndag 14 februari 2010

Fototriss: Känsla


Veckans Fototriss har inspirerats av att det är Alla hjärtans dag idag och har därmed temat Känsla.

Det kanske inte blev så positiva känslor ... Fler fågelbilder finns här och här.

Rädsla.

Girighet.

Makt.

lördag 6 februari 2010

Tapetval


Jag fick möjligheten att välja nya tapeter till min övernattningslägenhet som jag ska ha de närmaste två åren. Anledningen till att de skulle tapetsera om var förmodligen den hemska röklukt som slog emot mig när jag tittade på lägenheten första gången. Jag är väldigt glad att det blev omtapetserat - tapeterna som var där innan var nämligen lila och inte speciellt snygga på något sätt.

Tapeterna som jag fick att välja på var inte de mest inspirerande. Antingen BoråsTapeters Borosankollektion eller Ecos Decorama. Istället för att ta mig till någon tapetaffär för att kolla utbudet i verkligheten så tittade jag på nätet och "provtapetserade" i deras respektive program för detta.

Det närmaste vitt jag kom var Eco Decorama 4913 så den tapeten fick bilda bas. Ljusinsläppet i lägenheten är ganska dåligt och det behövde ljusas upp. Som tur var fanns det en relativt fin tapet att ha som fondvägg också, Eco Decorama 4965 - vit med svarta blommor. Sen var det bara att hoppas på att tapeterna var okej i verkligheten också.

Och resultatet syns ovan. Det blev faktiskt riktigt bra. Röklukten hade tack och lov också försvunnit.

onsdag 3 februari 2010

Fullpackad

Fullpackad V70 efter ett ikeabesök. Andra lasset idag. Ljuva 6000:- som gick åt till säng, madrasser, bokhylla, matta, "tv-bord", golvlampa och lite annat. Tur jag börjar tjäna pengar snart.


Klicka på bilden för att se en bättre version.

Motorväg

E6:an strax norr om Ljungskile. Det var bättre snöröjt på de mindre vägarna...

Idag roar jag mig med att flytta grejer till min övernattningslägenhet som jag kommer ha de närmaste två åren.


Klicka på bilden för att se en bättre version.

tisdag 2 februari 2010

En snygg våg


En köksvåg var ingenting som jag trodde att jag skulle köpa på grund av utseendet. Men faktum är att den här köksvågen från Clas Ohlson lockade mig till ett inköp trots att vi redan hade en våg.

Jag motiverade inköpet med att den tar betydligt mindre plats i kökslådan (den är ju så tunn) och den väger grejer upp till 10 kg, där den andra bara klarar 3 kg. Och så hälsar den på en när man startar upp den ...

Fast den har nackdelar också. Väger man lite större grejer så kan det vara svårt att se displayen. Men det kan jag väl leva med. För 199:-.


Snöigt

Brevlådan och soptunnan är insnöade. Sambon har fått skotta uppfarten - igen. Härligt med snö!


Klicka på bilden för att se en bättre version.