onsdag 31 december 2008

Gott nytt år!


Champagnen är nästan urdrucken till hummer och löjrom. Huvudrätten väntar vi någon timme till med. Vid tolvslaget blir det billigare bubbel. Jodå, trots att jag fortfarande är sjuk och det blir ett väldigt lugnt nyår så känns det hittills väldigt, väldigt trevligt.

Hoppas ni andra också har det bra!

Amaryllis i närbild


Nämnde jag att jag tycker mycket om mitt nya objektiv?

Igår var vi ute och åkte och handlade nyårsmat och passade även på att gå en liten runda på MediaMarkt. Jag fick med mig ett bordsstativ ut. Mycket användbart, må jag säga, även om det inte var av bästa kvalitet.

måndag 29 december 2008

Bästa julklappen


Jag fick ett makroobjektiv i julklapp av sambon. Något jag definitivt önskat mig. Och det verkar vara riktigt bra även om jag inte hunnit leka så mycket med det än. Jag lyckades nämligen bli sjuk - igen - direkt efter jul och har inte orkat göra någonting de senaste dagarna. Det är farligt att träffa sjuka människor.

Objektivet är ett Canon EF-S 60mm f2.8 Macro USM och funkar även utmärkt som porträttobjektiv med mera. Sambon har tagit första kortet nedan.

Tack älskling!





tisdag 23 december 2008

Perfekt lagom till jul


Som om det var planerat. Amaryllisen blommar.

God jul!

lördag 20 december 2008

Julkort


Som vanligt är vi lite sent ute med julkorten men det ska allt ändå komma fram till jul. Eftersom vi inte är hos sambons föräldrar det här året så har jag gjort ett kort som vi ska skicka till dem. Kanel gör sig jättebra på julkort och gör dem lite roligare. Inuti finns ett kort på oss och en julhälsning.

fredag 19 december 2008

Snart, snart


Snart händer det. Snart slår den ut. Det händer mycket på de här dagarna. Jag vågar inte ge amaryllisen något vatten men det kanske jag borde göra. Så småningom. Alla andra växter får i alla fall alldeles för lite vatten i det här huset.

torsdag 18 december 2008

Finn fem fel

Det här är granen hemma hos mina föräldrar från 2006, dvs då vi senast firade jul hemma hos dem. Ett praktexemplar av gran. Men något är fel. Mycket fel. Det är alldeles för lite pynt i granen jämfört med hur det brukar vara. Hur det ska vara.

Jag hoppas verkligen på bättring det här året. Verkligen. Om vi så ska komma dit dagen före julafton och pynta granen själva.

söndag 14 december 2008

Nu börjar det hända nåt


Amaryllisen som jag köpte vid dörren börjar visa livstecken. Den kanske till och med hinner slå ut till jul. Det vore förstås bra om den kunde dröja till lite efter jul, eftersom vi ändå inte är hemma då. Eller innan. Vilket som. Bara den slår ut!

lördag 13 december 2008

Quack quack


Idag var vi iväg och firade min systerdotters födelsedag. Hon fick en ipod nano, en lila fantastisk mojäng som hon säkerligen kommer få väldigt roligt med.

Min syster och hennes sambo, som också fyllt år nyligen, fick däremot en Georg Jensen Quack termoskanna. Den är vansinnigt snygg, tycker jag, och kan man inte köpa den själv så kan man åtminstone ge bort den.

fredag 12 december 2008

Triss i lyktor

De här lyktorna blev jag väldigt glad för när jag hittade för ett väldigt överkomligt pris på Chilli i förra veckan. Jag hade inte tänkt köpa något men trots allt så fick de följa med hem på bussen. Jag ska skaffa lite större ljus till de största bara.

torsdag 11 december 2008

Kryddhyllan och hyllorna

Angående ett tidigare inlägg om vår kryddhylla i köket så fick jag en fråga om hur det fungerar med hyllorna i skåpet. Det fungerar bara bra!


Vi har ett ikeakök med höga skåp och det enda vi behövde göra var att anpassa höjden på skåpshyllorna och kryddhyllan efter varandra. Hyllorna i skåpet går inte hela vägen ut till kanten utan det finns en marginal på ungefär en halv centimeter. Och mer behövs inte. Skåpshyllan passar precis in mellan kryddburkarna och underkanten på nästa hylla i kryddhyllan när dörren är stängd.


Har man en annan skåpstyp så kanske man däremot blir tvungen att korta hyllorna i bakkant och skjuta in dem längre in för att kunna ha en liknande kryddhylla.

onsdag 10 december 2008

Nobelfest

Någon skumpa blir det inte, en onsdag som denna, men med Nobelfestande människor på tv:n så passar vi åtminstone på att dricka lite av Blossas årsglögg. Den är inte så dum den heller och funkar minst lika bra kall som varm. Om inte bättre. Den har en mycket vacker färg men någon blåbärssmak kände jag nog inte.

Snygg sprit

Vore det bara för utseendet på flaskan så skulle Aalborg Jule Akvavit 2008 definitivt hamna på vårt julbord i år. Så fin är den.

Nu har jag ju en sparad tomflaska från Aalborg Jule Akvavit 2006 som jag fortfarande inte hittat något användningsområde för. Och den var också mycket fin. Innehållet har jag för mig var okej men inte godast på julbordet.

måndag 8 december 2008

Julgodis i strut

Julgodis förpackat i en liten strut blir en trevlig gåva när man kommer hem till någon i juletider. Den här är också från förra året och struten var fylld med styckförpackad fudge, om jag inte minns helt fel. Jättegott!

Jag fortsätter vara sjuk så jag får väl leta igenom mina bildarkiv tills jag orkar ta nya kort.

söndag 7 december 2008

Julgrupp

En egengjord julgrupp är alltid en trevlig gå bort-present så här års. Än så länge har jag inte fixat ihop någon det här året. Jag har blivit sjuk och har inte direkt känt mig speciellt pysslig.

Förra året däremot gjorde jag den här julgruppen med en jul-en, en julstjärna och en hyacint till sambons föräldrar. Den blev uppskattad, i synnerhet för att den var hemgjord.

tisdag 2 december 2008

Förr om åren

Jag kollade lite på bilder på hur adventsljusstaken såg ut förra och förrförra året. Kanske lite otraditionellt ...

Den röda flamsäkra mossan har jag kvar fast det lär nog dröja innan jag använder den igen även om jag tyckte att det var lite roligt för två år sen. Det mesta funkar ju!

måndag 1 december 2008

Flingsaltet har fått ett nytt hem


De här förvaringsburkarna från Ikea införskaffade jag också igår. Jag tycker att de är riktigt snygga och skulle kunna tänka mig att ha sådana överallt i köket. Jag får väl köpa en varje gång jag är på Ikea så känns det inte så dyrt. Den här gången blev det två kryddburkar (kostade 59:-) och en lite större burk. Locket är i akaciaträ.